vrijdag 30 september 2011

fitte schooldag

Het was zweten geblazen vandaag, en niet alleen omdat de temperaturen recordhoogten opzochten. De hele dag stond in het teken van fit en gezond leven.


Voor sommigen werd het een harde confrontatie met de eigen leef- en eetgewoonten. Geen ontbijt? Te veel vetstoffen? Weinig beweging? Het bleek snel uit de zelfanalyses en computertesten. 


In de overdekte speelplaats werd hard gewerkt aan antirookaffiches. Intussen bereidden de leerlingen van 6 economie-moderne talen de fruitsatés. Een lekker en gezond tussendoortje dat ze aanboden met hun studentenbedrijf. Fris, zo'n stuk meloen, zeker met deze zomerse temperaturen!


Ook de 'gewone' lessen waren gebaseerd op het gezondheidsthema. Van algemene conditie en levensgewoonten tot de invloed van druggebruik op de hersenen, het kwam allemaal aan bod. 


Natuurlijk mochten er geen bewegingsactiviteiten ontbreken. De speelplaats werd getransformeerd tot fietsparcours, terwijl in de refter een tornooi stapelsporten werd gehouden: flitsend snel, competitief en helemaal niet zo moeilijk... maar je moet er wel wat handig voor zijn.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten