maandag 1 juni 2015

Knorrende buiken en gastronomische instructies: 3 toerisme in de keuken

De buiken van de leerlingen van het derde jaar toerisme knorren altijd in de les Nederlands. De vijf lekkerbekken dromen dan ook regelmatig hardop over lekkere gerechten. Toen de les 'instructies geven' op het programma stond, was dat de uitgelezen kans om dat gedroom om te zetten naar realiteit.

We kregen van mevrouw Peire de opdracht om zelf een recept uit te schrijven en dat mondeling te presenteren. Tijdens de mondelinge presentaties maakten we onze recepten ook zelf en daarna konden we heerlijk smullen van al dat lekkers.
 

Eline beet de spits af en maakte een gezonde aardbeien- en bananenmilkshake. Leni ging verder op de gezonde weg en maakte een heerlijke witloofsalade. Als hoofdgerecht smulden we van Kensi's 'scampi diabolique'. Speciaal voor de les Nederlands onthulde ze het geheime familierecept.



Tot slot genoten we van de wafels die Josue bakte. Onze lestijd zat er op, maar Christa werd niet vergeten. Zij leerde ons in de volgende les hoe we Bregg moesten maken.


Het werden vijf heerlijke gerechten die we niet snel zullen vergeten, en hoe we goede instructies moeten geven weten we nu ook!

Mevrouw Peire trakteerde ons later nog op een zelfgebakken appel-speculaastaart en zo sloten we de lessenreeks rond instructies op een smakelijke manier af!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten