zondag 23 januari 2011

5aso bezoek Tervuren en Vlaams Parlement

21 januari 2011. De dag van Congo en van het Vlaams Parlement. 


Om 8u45 namen we de trein (als bij wonder op tijd), daarna op de metro, overstappen... Even leek het of de treinen zelf de uitstap waren, maar toen kwam eindelijk het Museum van Midden-Afrika in zicht. 





Opgezette dieren, abnormale olifantenschedels, vreemde muziekinstrumenten, vastgepinde insecten, aardwormen (van 3 cm dik!) op sterk water, dagboeken, portretten en allerlei beelden sierden het interieur van het museum. Veel honger krijg je er niet van :) 



Daarna namen we weer de metro en gingen we terug naar Brussel voor het Vlaams Parlement. Het is een impressionant gebouw met veel: zuilen, stoelen, glas en Vlaamse leeuwen. (Leve de kruistochten!)


Twee zeer enthousiaste gidsen leidden ons rond, van de Anna Bijnszaal tot de prachtige koepelzaal. Leuk om te weten waar Bart de Wever uithangt als hij niet in 'de Allerslimste Mens' zit.


Op het einde van de dag beginnen de schoenen toch te knellen, hoewel een gratis drankje in de cafetaria van het Vlaams Parlement zeker helpt, en ik denk dat iedereen blij was om terug op de trein naar huis te zitten.


Zo zie je maar, toch een goede uitvindingen, die treinen ;)




Tekst: Jenne Van daele, Ine Van hamme en Emilie Logie
Foto's: Joachim Humblet en Ben Windey
Video: Marnick L' Eau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten