donderdag 13 januari 2011

5des in Brussel: excursie parlement en VRT


213 dagen na de parlementsverkiezingen van 2010 en nog geen regering: hoe kan dat? Hoe werkt onze democratie? Wat is meerderheid en oppositie? Hoe word je parlementslid en wat doen onze verkozenen?



Met deze vragen trokken onze leerlingen van 5 humane wetenschappen en 5 economie-moderne talen naar Brussel. Ze kregen er een rondleiding in Kamer en Senaat en mochten even genieten van de stoel van Bart de Wever of het zitje van Elio Di Rupo.


In de wandelgangen zagen ze hoe koninklijk bemiddelaar Vande Lanotte nog even de kranten doornam en minister Inge Vervotte met een pak dossiers door de gangen liep. Na de rondleiding kwamen Maya Detiege, volksvertegenwoordiger voor SP a en Dirk Claes, senator van CD&V hun visie geven op deze instelling. Onze leerlingen vroegen honderduit. 

In de namiddag trokken we naar de VRT om te ontdekken hoe televisieprogramma’s worden gemaakt en hoe een radiostudio eruit ziet. 

Het werd een lange tocht door de gangen, langs de opnamestudio's van ondermeer Sporza en Reyers Laat, om uiteindelijk bij Studio Brussel Ayco Duyster aan het werk te zien.

Tekst: Henk Joppen
Foto's: Joachim Humblet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten