woensdag 13 maart 2013

Zesdejaars buigen zich over herstructurering jeugdhulp


Naar goede jaarlijkse gewoonte neemt geschiedenisleerkracht Henk Joppen onze zesdejaars op politiek sleeptouw en dompelt hij ze onder in de wereld van wetten, decreten, amendementen en jawel, ook het politieke spel.
Dit jaar staat de hervorming van de jeugdhulp op de agenda. Minister van Welzijn Jo Vandeurzen diende daarover een nieuw ontwerp van decreet in. De bedoeling daarvan is ondermeer ervoor te zorgen dat er hulp op maat kan worden aangeboden en dat de huidige wachtlijsten kunnen verkleinen of verdwijnen.


Om de leerlingen in staat te stellen zich wat in te werken in de (complexe) materie, nodigde meneer Joppen mevrouw Inge Schoevaerts van het kinderrechtencommissariaat uit. Deze maandag kwam ze uitleg geven over de huidige versplintering van het (jeugd)hulpaanbod.
Volgende week dinsdag krijgen de zesdes uitleg over de werking van het Vlaams Parlement en het tot stand komen van een decreet.
Donderdag 21 maart wordt het ontwerp van decreet in groep besproken. De leerlingen moeten op zoek naar de standpunten van de politieke partijen. Zij worden dan ook ingedeeld volgens de sterkte van de politieke partijen in het Vlaams Parlement. Per groep mogen ze een amendement schrijven op het ontwerp van decreet. 
Ingewikkeld allemaal? Op vrijdag 29 maart mogen de leerlingen bewijzen dat ze het allemaal onder de knie hebben, want dan moeten ze zich in het Vlaams Parlement gaan bewijzen. 
Wordt vervolgd, dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten