donderdag 14 maart 2013

SID-in: de beurs over de toekomst

Als je in het zesde jaar secundair bent beland, dan is het een vraag die je vaak kunt verwachten: "Wat doe je volgend jaar?" Een makkelijke vraag, maar het antwoord geven is vaak minder evident. 

Om onze zesdejaars te helpen met het maken van de juiste studiekeuzes worden deze weken alle zeilen bijgezet. Leerlingen uit twee en vier krijgen de nodige uitleg over de overstap naar tweede of derde graad die eraan zit te komen, maar de meeste aandacht gaat uiteraard naar wie in juni afstudeert.

Vorige week al mochten we enkele oudleerlingen verwelkomen die haarfijn uit de doeken deden hoe het leven van een student eruit ziet: studeren, naar de les gaan, studeren, studeren, af en toe eens uitgaan en opnieuw studeren, daar kwam het op neer.

Wat ze dan willen studeren? Daar konden de zesdes vandaag meer over nadenken op de studie- en informatiedagen, kortweg de SID-inbeurs in Antwerp Expo. Meerdere Vlaamse onderwijsinstellingen stellen zich daar voor.

Daarnaast krijgen de leerlingen nog heel wat informatie over de structuur van het hoger onderwijs en wordt er in verschillende vakken aandacht besteed aan studeren en solliciteren.

Alle vragen zullen daarmee nog niet beantwoord zijn, maar onze studenten in spe zullen weer een stapje dichter staan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten