woensdag 22 mei 2013

Onze Concentratie Mega aan het Werk? Tweedes maken kennis met het OCMW.

Iedereen heeft er al wel eens over gehoord, maar wat is het OCMW nu eigenlijk? Wat doen die mensen? Daarover kregen de tweedejaars een tijdje geleden een uiteenzetting.



De economische crisis drukt ons soms met de neus op de feiten. Werk hebben, een inkomen hebben, het is niet altijd even evident. 'Wie helpt mij?' was bijgevolg een belangrijk thema in de lessen economie. We leerden het verschil tussen een vervangingsinkomen (bij loonverlies) en een aanvullend inkomen (bij extra lasten). Kom je daarvoor niet in aanmerking, dan kan je nog altijd hulp verwachten van het OCMW voor een leefloon of bij het zoeken naar werk.



Ook de geschiedenislessen pikten in op het thema. We ontdekten hoe arme Romeinen werden geholpen met gratis graan of met brood en spelen.



De workshop OCMW ten slotte gaf ons een breder inzicht in het loon van pakweg een beginnende arbeider, maar evengoed in zaken als budgetbeheer of schuldenbeheer. Kortom, welke hulp je van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn kunt verwachten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten