donderdag 28 april 2016

Sportdag derdes: pittig en gevarieerd

We hadden de zon aan onze kant toen we vanochtend naar Lier reden voor de sportdag. Geen regen voor de derdes, nu toch nog niet. Langs koeien en villa's trapten we naar het fitnesscenter waar we ons mochten warm maken voor body pump, body combat en nog meer bodyoefeningen. Conditietraining, dus. Stevig, maar aangenaam.



Groep 2, de grote meerderheid van klas 345a, mocht starten op blote voeten. Het zand kriebelde aan de grote en kleine tenen, maar alleen zo lang de eerste opslag nog niet was gegeven. Vanaf dan regeerden toetsen, recepties en blokken. Beach volley, dus.



De ijsklompen werden warm gewreven, de zandvoeten verdwenen in sportschoenen, en we maakten ons op voor de body pump: allerlei oefeningen met gewichten. Rechtop, liggend, op de rug, op de zij, met of zonder gewichten, het was zweten en zwoegen voor de jongens en meisjes van groep 2. 

Dat beterde niet met de combat. Daar was het de bedoeling per twee zo veel mogelijk punten te scoren met sprongen, situps en andere lenigheids- en uithoudingsopdrachten.



Na het middageten bleven er nog spinning en tennis over. Piece of cake voor het sportieve team, dat als enige bleef weerstand bijdraaien op de binnenfietsen. Tennis was een leuke manier om de spieren wat te laten ontspannen, al werd er toch behoorlijk hard gemept.



Sportdag met de derdes? Uitdagend, vol afwisseling en voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten