maandag 13 februari 2017

Topprestatie van onze wiskundeleerlingen tijdens UniMath

Topprestatie van onze wiskundeleerlingen tijdens UniMath – University Mathematics – van de UGent!
Twee ploegen van het KAM hebben tijdens het ‘University Mathematics’ project van de UGent hoge toppen gescheerd. In een ploegenstrijd tussen vijfde en zesdejaars uit verschillende scholen, behaalde een ploeg van ons zesde jaar de derde en een ploeg van ons vijfde jaar de zesde plaats.


We waren de dag al vroeg begonnen – om 7.35u – met een busrit naar Campus Sterre van de UGent. In de voormiddag volgden de leerlingen twee wiskundelessen in een onderwerp naar keuze. Een hele belevenis, hoorde ik van velen, en een interessante inkijk in de wiskunde van het hoger onderwijs.


Na de lunch was het de beurt aan onze wiskundeknobbels om raadsels en puzzels op te lossen tijdens een sterk opgezette wiskundequiz. Aan enthousiasme was er geen gebrek, het ene raadsel na het andere werd opgelost. 


Wat een inzet! Dat vertelde mij ook de begeleidende assistent. We waren trots op onze leerlingen. Wat begon met wat zeuren en morren over een woensdagnamiddag, "Tot zeven uur, meneer?", eindigde in een bus vol enthousiaste leerlingen die een leuke wiskundige dag hadden beleefd.

 B. Popleu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten