dinsdag 12 oktober 2010

Wel in je vel

Dinsdag 5 oktober brachten wij een bezoek aan de ‘Wel in je vel- carrousel’ in de Diesegemhoeve. De bedoeling van dit event is om kennis te maken met verschillende organisaties die werken rond het welzijn van jongeren. Zo was er o.a. aandacht voor veilig internet, gezonde voeding, verkeer, seksualiteit, studiekeuzes, studentenjobs en rechten en plichten van jongeren. We mochten de tentoonstelling in kleine groepjes op eigen tempo verkennen.

Bij elke infostand was er een andere activiteit voorzien. Je kon deelnemen aan een quiz of een mini-workshop volgen. Je reflexen werden getest door de sportdienst van Mortsel.

Wat sommigen onder ons erg boeide, was de stand van ‘Drive up Safety’. Daar kon je proefondervindelijk het belang van de veiligheidsgordel vaststellen door in een rondtollende wagen plaats te nemen. Zoiets blijft je meer bij dan glimmende folders en saaie campagnes. Op de stand van ‘AN-BN’ legde men met behulp van spiegels het probleem van eetstoornissen uit. 
Niet iedereen had boodschap aan de stand van de Nationale Holebi-jeugdbeweging of de Kinder- en Jongerentelefoon, maar op de infostand van de Jeugddienst van Mortsel was er zeker voor elk wat wils.

Al bij al was dit een interessante en originele manier om kennis te maken met de jeugdorganisaties uit onze omgeving.  Op een zonnige herfstmiddag even weg zijn van de schoolbanken is op zich al een leuke ervaring!

Kristien Van Campenhout en Dalia Janicki uit klas 220

1 opmerking: