zaterdag 16 april 2011

5 wetenschappen experimenteert op Groenenborger

Op donderdag 7 april begeven de leerlingen wetenschappen zich al fietsend onder een blauwe en zonnige hemel naar campus Groenenborger. Daar gaan ze in de practicumlokalen hun handen uit de labojassen steken.



 Klassen 540 en 550 bepalen het suikergehalte in sportdranken volgens de methode van Luff-Schoorl, een moeilijk experiment dat nog extra uitleg zal krijgen in de les chemie.


Klassen 522, 525 en 560 analyseren de werking van het enzym fosfatase. Ze onderzoeken de invloed van pH, temperatuur, hoeveelheid substraat, aanwezigheid van een inhibitor en de afhankelijkheid van de tijd. Na het pipeteren, de reactie laten plaatgrijpen in een warm waterbad en de hoeveelheid product meten in de spectrofotometer, was het tijd om de resultaten in grafieken weer te geven. 


De resultaten vielen verbluffend goed mee, en daar waar er toch iets verkeerd gelopen was kon hier meteen verklaard worden.



Het was een leuke en leerrijke namiddag waar veel praktische ervaring werd opgedaan en zeer goede resultaten werden bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten