woensdag 4 mei 2011

Van "Andouerpis" tot Zoo: 5 humane verkent "het" stad

Gwp-tijden kunnen voor thuisblijvers minder prettig zijn, vooral wanneer hun leerkrachten de gwp mee begeleiden. Soms zorgen ze echter voor aangename verrassingen, zoals vanmorgen bij 5 humane wetenschappen.




Vertrekkend aan de Zoo stapten we een paar eeuwen terug in de tijd, richting het Steen, waar ooit de Vikingen een doorslaggevende rol speelden bij het ontstaan en de verdere ontwikkeling van Antwerpen.






De weg van Centraal Station naar Schelde, hoe bekend ook, onthult een geschiedenis van muren optrekken en afbreken, van economische ontwikkeling en stagnatie. Onze gids vertelde het verhaal van de evolutie van de stad Antwerpen aan de hand van kaarten en gebouwen, wees op details waar je anders gewoon voorbijloopt of niets achter zoekt.





Fijn was ook dat de Chocolate Line op de Meir in dat verhaal paste en we twee meesterwerkjes van de hand van Dominique Persoone mochten proeven. Het huis, dat nog van Napoleon was, maakte niet alleen indruk met z'n chocolade, maar ook met z'n trompe l'oeils.






We beëindigden de rondleiding in de omgeving van het Vleeshuis, waar we -toepasselijk- een worstenbroodje aten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten