maandag 16 september 2013

Auteur op bezoek: Helen Vreeswijk

Morgen is ze te gast in Antwerpen, maar vandaag startte ze haar veertiendaagse tournee door Vlaanderen op onze school. Haar thrillers over tieners in de problemen zijn ontzettend populair bij jongeren. Geen wonder dus dat die allemaal op hete kolen zaten om Helen Vreeswijk te ontmoeten.


Haar nieuwste boek is nog niet af. 'De kick' gaat over een groepje jongens die telkens weer grotere uitdagingen aangaan om hun shot adrenaline te krijgen... tot het catastrofaal uit de hand loopt.


Vreeswijk weet waarover ze spreekt. Haar werk bij de recherche biedt stof tot nog tientallen jongerenromans. Drugszaken maken een groot deel van haar politiewerk uit, maar evengoed gaat het over ontvoering, verkrachting, moord. Haarfijn doet ze uit de doeken welke sporen ze verzamelen en volgen: haarzakjes, speeksel, vingerafdrukken. 


De zaal is muisstil. Iedereen zit op het puntje van z'n stoel. Allemaal hebben ze wel al eens een vriendenverzoek van een onbekende op facebook gekregen. Misschien kennen ze leeftijdsgenoten die aan de drugs of de alcohol zijn?


Binnenkort worden de eerste boekbesprekingen van dit schooljaar verwacht. Wedden dat er heel wat Vreeswijktitels tussen te vinden zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten