donderdag 26 september 2013

Klasdag 2013, een fotoverslag

Van het bouwen van een insectenhotel tot het bezoeken van een Tibetaanse tempel, van sumoworstelen tot ijsschaatsen, de activiteiten voor de klasdag 2013 waren enorm gevarieerd. Voor het eerst trokken alle klassen van het middelbaar erop uit om mekaar (op een andere manier) te leren kennen.


Heel wat klassen stuurden foto's en een verslagje. Het eerste bericht kwam van de eerstejaars van klas 132.



's Morgens vertrokken we met de bus richting Deurne. Na een wandeling in het Rivierenhof kwamen we aan op de schaatsbaan. Sommige leerlingen hadden nog nooit geschaatst, anderen leken wel professionals. 



We hadden de baan helemaal voor ons alleen, dus was er plaats genoeg om een treintje te maken, te racen, op mutsenjacht te gaan en... te vallen! Het was een leuke dag.




5 humane wetenschappen en 5 moderne talen-wetenschappen maakten van hun klasdag een echt feest. Zij hadden een ontbijt met alles erop en eraan: veel zelfgebakken koekjes, worstenbrood en ook spek met eieren sierden de ontbijttafel aan de scoutslokalen van Mortsel. 

Daarna werden oude volksspelen uitgeprobeerd. Het hoogtepunt was het samenspel. Een geslaagde klasdag, dus...







De derdejaars van klas 341 en 350 kleedden hun dag sportief in. Eerst was er een rondje vechten in de ring, twee ploegen tegen elkaar en daarna de jongens tegen de meisjes. Jawel, de meisjes wonnen! 





Na een pauze met frangipanes en wafels zouden we sumoworstelen. Na heel wat gezeur van de leerlingen hees mevrouw Luyckx zich dan ook maar in zo'n pak, zag daar meneer Teuwen klaarstaan op de mat, maar ze won uiteindelijk met 2-1! 







Kortom, we hebben heel goed gelachen en ons goed geamuseerd. Het is absoluut voor herhaling vatbaar.



Grote winnaar bij het worstelen was Zeno, hier op de klasfoto de enige in sumo-outfit.



Klas 630b, het zesde jaar humane wetenschappen, trok naar het centrum van Antwerpen voor fotozoektocht gekoppeld aan enkele ludieke en creatieve opdrachten, met daarin ook heel wat plaats voor de eigen inbreng van de leerlingen. Enkele originele fotomomenten mochten daarbij niet ontbreken.








Drie en vier toerisme gingen samen muurklimmen. Ze stuurden deze foto's door:













Nogal wat tweedejaars gingen zwemmen in Lier. Van 230a en b, 240 en 250 kregen we deze foto:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten