zondag 30 maart 2014

Derdes in Londen

Woensdag stond er heel wat op het programma: ’s morgens bezochten we St Paul’s Cathedral. Daar bezochten we de crypte en beklommen we de honderden trappen naar de 'Whispering Gallery'. Wie nog niet genoeg had van de trappen kon nog hoger klimmen op te genieten van het uitzicht over Londen.

Dan namen we de taxi naar The Monument waar we ook de trappen beklommen. Zelf een taxi nemen was wel een belevenis. Na de trappen van The Monument was het tijd voor verhalen van Samuel Pepys.

Nadien dan naar The Tower waar de regen, sneeuw en hagelbuien het bezoek iets minder aangenaam maakten. Dan gingen we met de Underground naar Madame Tussaud’s. Hier lieten we ons graag fotograferen met al deze bekende figuren.

Als afsluiter van deze vermoeiende dag gingen we nog naar een musical: 'We will rock you', met muziek van Queen, was een succes.

Donderdag hebben we gewandeld tot onze voeten zeer deden: van Trafalgar Square naar Buckingham Palace, dan naar Whitehall om de 'changing of the guards' te zien en vervolgens naar het British Museum en Carnaby Street. Hier kregen we tijd om te winkelen in de omliggende straten: Oxford en Regent Street. Primark, Waterstones en Hamleys hebben goede zaken gedaan!

Vrijdagmorgen was er een korte rit naar Greenwich. We mochten het stadje verkennen en bezochten het National Maritime Museum. Na een korte rit konden we ook nog de O2 arena verkennen. In deze concertzaal traden al veel bekende zangers en groepen op.

Na een lange busrit en overtocht Dover - Calais kwamen we vrijdag rond 23.30 aan in Mortsel.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten