woensdag 3 september 2014

Een nieuwe start...

Het nieuwe schooljaar is drie dagen jong en het is verbazingwekkend hoe al die honderden mensen in een mum van tijd erin slagen de dagelijkse routine op te pikken. 



Om iedereen snel de weg te wijzen in het doolhof van de eerste dagen, organiseerden de leerkrachten van het eerste jaar een zoektocht door de school. Onderweg ontdekken de kersverse leerlingen niet alleen de leslokalen, maar horen ze ook over leerlingbegeleiding, leren leren en leefsleutels. Voor sommigen is het nogal overweldigend, een enkeling moet nog goed zoeken naar het juiste lokaal op de juiste verdieping, maar iedereen vindt stilaan zijn plaatsje in de schoolse bijenkorf. 

Ook de nieuwe leerlingen toerisme werden met open armen ontvangen. De zesdejaars zorgden samen met toerismeleerkracht mevrouw Hoffman voor een onthaalnamiddag. Ze toonden de leerlingen van de tweede graad de belangrijkste plaatsen van de school en informeerden hen over belangrijke afspraken.

Heel wat leerlingen zijn dit jaar nieuw: in het eerste jaar zijn ze met zijn heel velen, maar ook in drie en vijf verschenen veel nieuwe gezichten. De motieven zijn divers, maar wanneer één van die nieuwe leerlingen je komt vertellen dat hij blij is te horen dat het in het Atheneum over meer gaat dan alleen rapportcijfers, dat dat net de reden is waarom hij van school veranderde, dan voelt dat goed. 

September op school: het is een nieuwe start vol hoge verwachtingen en goede voornemens of een doorstart in een -hopelijk hogere- versnelling. 

Veel succes, iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten