maandag 29 september 2014

Klasdag in een Tibetaanse tempel


Woensdagvoormiddag hadden wij (klas 630a en 660) een uitstapje naar Schoten. Hier gingen we de Tibetaanse tempel bezoeken. De sportievelingen onder ons arriveerden met de fiets, de rest kwam met het openbaar vervoer of auto.





Daar aangekomen kregen we een rondleiding van een iets oudere man die zich al vele jaren wijdt aan het boeddhisme. Onder de perenboom vertelde hij ons meer over het leven van Boeddha (jaja, hij leefde echt!) en na een kleine onderbreking van een 93-jarige fanaat ook over de tempel en de religie zelf. 


Na al deze spannende, ontroerende en inspirerende verhalen mochten we de tempel van binnen bezichtigen. We moesten onze schoenen uitdoen, op een kussentje gaan zitten en kregen zicht op prachtige gouden beelden. Hier kregen we nog wat uitleg en mochten we vragen stellen. Na een meditatiesessie en thee met koekjes, was het tijd om huiswaarts te keren. 




Te onthouden van deze dag: 'Zelfs een lotus kan ontluiken in een vuil milieu' en 'Ieder van ons heeft een innerlijke bloem'. Boeddhisme is niets toevoegen, maar werken met wat je hebt, dus groei, experimenteer, maar vooral, wees blij met wie je bent en verander niets.


Tekst: Marieke Cappelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten