zondag 21 oktober 2012

Auteur op bezoek: Koen Peeters

Donderdagmiddag verwelkomden de leerlingen van zes aso auteur Koen Peeters. Koen wie? Dat moeten heel wat mensen gedacht hebben, voor we zijn oeuvre verkenden. Peeters loopt niet meteen in de schijnwerpers. Sommige van zijn boeken zijn bovendien tamelijk eigenzinnig.  Toch is 'Duizend Heuvels', zijn recentste worp, over de genocide in Rwanda, al zijn elfde boek, en rijfde de schrijver al heel wat belangrijke prijzen binnen. 


De leerlingen mochten vragen afvuren. De beste vraag zou zelfs een prijs winnen. Hoe begint u aan zo'n boek? Waar haalt u de inspiratie? Hoe combineert u het schrijven van een boek met een gezin?


Lang niet alle auteurs zijn begenadigde vertellers. Koen Peeters is het wel. Met ongewone vragen of stellingnames lokte hij heel wat reacties uit. Dat je een prachtige verzameling kunt uitbouwen met slechts één of enkele elementen, bijvoorbeeld. Zelf heeft hij een collectie van drie postzegels met een okapi op. En wat is de beste plaats om een geheim te bewaren?


Voor we het goed en wel beseften waren de twee uren om. Jeffs vraag werd beloond met een uniek deel van het manuscript van 'Duizend Heuvels'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten