woensdag 22 januari 2014

Van mediatheek tot toneelzaal: EITC brengt 2 en 4 een toneelstuk in het Engels

Al enkele jaren komen ze één dag lang hun tenten opzetten in het Atheneum. De EITC, de Emerald Isle Theatre Company, is acht maanden lang op theatertournee door Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen. Dinsdag 21 januari waren ze bij ons.








Voor de middag speelde de 'senior show' voor het vierde jaar, een stuk over verbeelding en realiteit en hoe die twee elkaar beïnvloeden. In de namiddag kregen de tweedes de 'junior show' 'From zero to hero' te zien. Beide stukken worden gebracht door vier jonge, enthousiaste acteurs uit Groot-Brittannië en Ierland, telkens aangevuld met vrijwilligers uit onze eigen school.






Aan interactie was er trouwens geen gebrek. Leerlingen werden bestookt met een waterpistool, werden vrij nadrukkelijk uitgenodigd mee te komen dansen of moesten Captain Awesome uitleggen hoe hij een meisje kon versieren, wat voor de nodige hilariteit zorgde.




Heel leuk was ook de opwarming van de leerling-acteurs, die waarschijnlijk spontaan zullen beginnen glimlachen wanneer ik de woorden 'peel banana' vermeld. Voor hen was het een speciale ervaring. Wie weet staan ze over een paar jaar zelf op de planken?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten