zaterdag 15 februari 2014

Kelten en tennisballen


De Keltische cultuur kent niet veel geheimen meer voor de leerlingen van het tweede jaar. Enkele weken geleden mochten de eerstejaars nog het leven van de holbewoner aan den lijve ondervinden; deze week kregen de tweedes de kans om Galliër of Romein te worden. 

Luka Martin uit klas 240 schreef dit enthousiaste verslag:


'Tijdens de workshop hebben we veel geleerd door dingen te doen en te maken. Dat vind ik natuurlijk SUPER leuk. Eerst hebben we ons allemaal verkleed in Galiërs en Romeinen. Na wat uitleg zijn we naar de speelplaats gegaan en hebben we een echt gevecht van toen nagespeelt met tennisballen. De Galiërs hebben natuurlijk weer gewonnen, ook al was dat in 54 voor Christus niet zo vanzelfsprekend. 





Toen we weer in de klas waren, hebben we een juweel gemaakt van gouddraad. Je kon een medaillon of een ring maken. We hebben toen ook nog een leuk spelletje van toen leren kennen en daarna waren onze 3 TOP-lesuren spijtig genoeg al om. 





Ik vond het een SUPER-MEGA-FANTASTISCH-BUITENGEWOON-FENOMENAAL-COOLE workshop waar we veel hebben bijgeleerd op een heel leuke manier.'





Geen opmerkingen:

Een reactie posten