woensdag 25 maart 2015

Jonge geesten

5 humane wetenschappen in Gent voor ‘Meeting of Minds for Youth’ en kinderarbeid in het MIAT.

Op donderdag 19 maart trokken onze leerlingen van 5 humane wetenschappen naar Gent voor de apotheose van het project ‘Meeting of Minds for Youth’, een onderzoek van de universiteit Gent over de studie van het brein.


Het filmpje ‘Locked-in syndroom’ van Marlies Van Houtven, Emma Vandersande, Anouk Smet, Nick Nemsdael, Aline Detiège, Vincent Van der Voort en Mona Allaert werd genomineerd, maar viel spijtig genoeg net buiten de prijzen.

In de namiddag trokken we naar het Museum voor Industriële Archeologie voor een rondleiding in ons historisch verleden met bijzondere aandacht voor kinderarbeid .


Een gids leidde de leerlingen rond tussen spinnewielen, weefgetouwen en spinmachines. Tussendoor werd het verhaal verteld over de leef- en arbeidsomstandigheden in het verleden. Leerlingen konden zich ook inleven in die tijd. De machines waren in werking en vrijwilligers demonstreerden de technieken. Via een klein toneelstukje werd het leven van de gewone man einde 19de eeuw bijzonder duidelijk.Het werd een meer dan geslaagde uitstap. 
Een dikke proficiat voor de ploeg van het ‘Locked-in syndroom'!

Henk Joppen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten