woensdag 19 februari 2020

aperitiefconcert groeit uit tot volwaardige voorstelling

Op zondag 16 februari verzamelden om elf uur elf muzikanten in het auditorium van de Muziekacademie van Mortsel voor de tweede editie van het Aperitiefconcert, dit als aanloop van de traditionele Muziekavond die op zaterdag 7 maart al voor de 38ste keer in het cc Mark Liebrecht plaatsvindt.


Dit concert kwam tot stand dankzij de samenwerking met de directie van de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Mortsel. Onze leerlingen kregen zo de kans om in ideale omstandigheden te kunnen musiceren, waarvoor hartelijk dank.

Het werd een prachtige voorstelling, bijgewoond door ouders, grootouders, directie, leraren en oud-leraren. Ze konden genieten van een gevarieerd klassiek programma gespeeld op piano, gitaar, klarinet en accordeon, met werk van de hedendaagse componisten Leo Brouwer, Ludovico Einaudi, Marc Verlinden, Jef Neve, Myroslav Skoryk, Yann Tiersen, Erik Robyn, Michele Mangani. Natuurlijk mochten ook enkele sierlijke walsen van Frédéric Chopin niet op het programma ontbreken.

Tijdens de pauze bood VOROM, de vriendenkring van de school, een drankje aan en werd er nog even nagepraat over het vele muzikale talent dat onze school rijk is.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten