zaterdag 29 juni 2013

Proclamatie 2013

Sterspelers, zo noemt ceremoniemeester De Meyer de zesdejaars die hun diploma behaalden. Het voetbal levert heel wat dankbare metaforen om de plechtige proclamatie in te kleden. 


De klassenleraren van de verschillende studierichtingen schetsen een vaak humoristisch beeld van hun klas, waarbij heel wat gegniffel klinkt. Relativering komt van zowel leerkrachten als leerlingen. Zo schreven de zesdejaars samen aan hun speech, waarin ze heel wat 'steken' naar hun leerkrachten verwerkten. Bijblijven met de jongeren is gedoemd tot mislukken, zo leren we, en een portfolio bijhouden is voor hen een hele opgave geweest.


Muzikale gasten zijn Benjamin Peeters uit 6 wetenschappen-wiskunde en zijn oudere broer Jonathan, die samen twee mooie klassieke werkjes brengen, en Anke Spitaels, die met een zelfgeschreven nummer aandacht vraagt voor gehandicapte kinderen die bij haar in de club de kans krijgen om karatelessen te volgen. Een lovenswaardig project is dat, en wat een prachtige vertolking van een gevoelig nummer!


De proclamatie wordt afgerond met een hapje en een drankje, een terugblik en een vooruitblik. Wat de toekomst ook voor hen in petto heeft, deze jonge mensen zijn er klaar voor!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten