zondag 18 maart 2012

Van de media via het koloniaal verleden naar de politiek

Donderdag 8 maart. Een doodgewone weekdag , althans dat dachten onze leerlingen van 5. Maar het werd gewoon een super-dag! 
De groep van humane en economie maakten in de voormiddag kennis met het grootste mediabedrijf in Vlaanderen, de VRT. Hoe wordt televisie gemaakt? Wat gebeurt er in de regiekamer? Hoe wordt radio gemaakt? Trap op trap af... een doolhof van lange gangen... met af en toe een bekend gezicht.  Is dat niet Peter van de Veire? En kijk, daar is Thomas de Soete...
De andere groep kon ondertussen kennis maken met het koloniaal verleden van ons land, het museum in Tervuren. Het gebouw zelf is al spectaculair. Binnenin kom je meer te weten over het koloniale verleden. Het is een typisch 'koloniaal' museum met aandacht voor de fauna en flora, maar toch een beetje oubollig. 
In de namiddag konden onze leerlingen de confrontatie aangaan met de politiek en ze zullen het geweten hebben, daar in de Wetstraat. We kregen de premier Di Rupo te zien en de partijen van de oppositie. Een geweldig debat, al mochten we van de MP's niet te veel bewegen, boven in de publiekstribune.

Moe, maar met zeer veel culturele, mediatieke en politieke bagage keerden we terug richting Mortsel.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten