dinsdag 4 februari 2014

Sportdag 2014: Tegen de muur of ik schiet!

Ieder jaar doet de voltallige LO-ploeg zijn uiterste best om te verrassen. Dit jaar mochten we al in januari op sportdag. Het overkoepelende thema was dan ook 'wintersport', maar dat gold niet voor alle locaties en alle groepen. Met een groepje zesdejaars trokken we naar Den Bessem waar we twee heel andere activiteiten uittestten.


Tegen de muur ...

Een sportdag is meer dan alleen een sport beoefenen. Vaak is het ook je grenzen verleggen. In de voormiddag lag onze grens verticaal. Waar precies, dat konden we zelf bepalen, maar we zouden de muur op klimmen. 

De toppen van een bepaalde kleur volgen was er niet meteen bij. De meesten waren al blij dat ze enkele meter hoog geraakten... Geleidelijk aan werden we ambitieuzer. Daar bereikte de eerste de nok. We moedigden elkaar aan, riepen aanwijzingen: linkervoet wat hoger, rechterhand wat meer naar het midden...
Het was inspannender dan verwacht. Armspieren protesteerden, verwachtingen werden bijgesteld. En dan de voldoening boven te geraken. Yes!
... of ik schiet


Na de middag vonden we in het speelplein en het omringende bos een uitgelezen locatie voor enkele lasergames. Solo elkaar uitschakelen, als team zegevieren of in 'Hunger Games'-stijl proberen een wapen te bemachtigen zonder dat ze je meteen neerknallen... Het werd best spannend, tot groot plezier van de onderhoudsmensen, die verklapten waar de leerkrachten zich ophielden. 


Een beetje sneller dan gehoopt waren we uitgeschoten en dus keerden we terug naar de klimruimte waar de andere groep de laatste klimmers liet zakken. Bij een hapje en een drankje kwamen we op adem. We hadden het overleefd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten