woensdag 26 februari 2014

Vaincu ou bien battu? De Olympiade Latijn

Al twintig jaar lang organiseert Certamina de Vlaamse Olympiade voor Latijn en Grieks. Onze leerlingen uit vijf en zes namen deel aan de vertaalwedstrijd. Laura Koninckx uit 6 Latijn-moderne talen vertelt hoe zij het ervaren heeft:

Ik vond het een erg leuk en leerrijk initiatief! We hebben veel geleerd en het was interessant om eens op een andere manier een tekst te verwerken. Persoonlijk zou ik dit het hele jaar door één lesuur in de week willen doen. Een literaire tekst schrijven verbetert niet enkel ons Nederlands (vakoverschrijdend!), maar ook ons inzicht in het Latijn groeit zo. Ik voelde me als het ware even Patrick Lateur!Het werken in groepjes was een aangename afwisseling. We leren zo onze klasgenoten beter kennen en we leren beter samenwerken. Als we nu nog een prijsje wegkapen, zou het helemaal schitterend zijn, maar deelnemen is belangrijker dan winnen!

“L'important dans la vie ce n'est point le triomphe, mais le combat, l'essentiel ce n'est pas d'avoir vaincu mais de s'être bien battu.” – Pierre de Coubertin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten