zaterdag 15 maart 2014

Zesdejaars gaan 'studie-shoppen' tijdens de studie-informatiedagen

Wat na het middelbaar? Wie de SID-inbeurs bezoekt, krijgt de indruk dat het aanbod bijna eindeloos is. Universiteiten en hogescholen hebben allemaal hun vertegenwoordiging klaarstaan. 

Onze zesdejaars gingen, net zoals heel wat leerlingen van andere scholen, een kijkje nemen. Lesgevers en studenten kregen kritische vragen voorgeschoteld. Sommigen hebben heel concrete plannen, weten al wat ze waar willen studeren. Anderen zijn nog aan het twijfelen, vaak tussen heel uiteenlopende richtingen. 

In de namiddag kwamen enkele tientallen oudleerlingen op bezoek om te vertellen over hoe zij het doen in hun hogere studies. Colleges en monitoraten bijwonen (of niet bijwonen), strategieĆ«n om de hoge torens leerstof te doorploegen, kiezen tussen master of bachelor, het kwam allemaal aan bod. Met groot enthousiasme vertelden ze over hun studierichting en het studentenleven. 
Of iedereen nu op weg gezet is om in september aan de 'juiste' opleiding te starten weet ik niet, maar de aanzet was in elk geval overtuigend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten