maandag 2 november 2015

Bon Voyage

Op de schoolweblog krijgen studenten van het laatste jaar een forum om hun studentenbedrijf voor te stellen. Dit keer is het de beurt aan Lauranne, Arielle, Lola en Jonathan uit 6 toerisme.

Wij zijn het studentenbedrijf Bon voyage en wij organiseren uitstappen voor de leerlingen van het vijfde en zesde jaar toerisme met hun begeleiders.


Wij hebben voor ‘Bon voyage’ gekozen omdat wij leuke en leerrijke uitstapen organiseren voor alle leeftijden. Het team bestaat uit Lauranne, Arielle, Lola en Jonathan (van links naar rechts op de foto).

Wij hebben de opdracht om doorheen het jaar drie uitstappen zo goed mogelijk uit te werken. Onze eerste uitstap was de verzekeringsmakelaar, de tweede is naar het vakantiesalon in Brussel en bij de derde uitstap gaan we naar Beringen.


-       Verzekeringsmakelaar

De eerste uitstap van Bon voyage was een verzekeringsmakelaar laten komen die een voordracht gaf over reisverzekeringen. Dit was mevrouw Pillet. Ze is van opleiding juriste en werkt bij de verzekeringsmaatschappij Baloise Inscurance waar ze teamleader is over de afdeling schade varia. Daarom was ze de geschikte persoon om deze presentatie te geven. Tijdens deze voordracht hebben we uitleg gekregen over de verschillende types reisverzekeringen, welke verzekering wat dekt als je op reis gaat, waarom je best een reisverzekering neemt, etc.  

De leerlingen hebben ervan genoten en veel opgestoken. Dit is ook examenleerstof, niet alleen voor hun schoolcarriƩre maar voor de rest van hun leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten