donderdag 2 juni 2016

Op inleefreis naar India

Het wordt een uitdaging, het is niet helemaal zonder risico en ze zullen het ruim een week zonder school moeten doen, maar Fien uit klas 441 en meneer D'Haese zien het helemaal zitten: in het najaar trekken ze samen op inleefreis naar India


Samen met andere vertegenwoordigers van enkele Antwerpse scholen werden ze door de mensen van Damiaanactie uitgekozen om ter plaatse te ondervinden wat er vandaag gebeurt om mensen met lepra of tbc te genezen. 

Deze ziekten treffen vooral arme mensen en maken nog altijd vele slachtoffers. Verminkingen ten gevolge van lepra of tbc kunnen echt gruwelijk zijn. Het schrik het tweetal niet af, al weten ze dat het best confronterend kan zijn. 

Wij hebben het hier heel comfortabel, terwijl in India mensen sterven omdat ze geen medicatie kunnen betalen, vertelt Fien. Ze wou met eigen ogen zien hoe slachtoffers ter plaatse geholpen worden, schreef ze de Damiaanactie. De kans bestaat dat ze ter plaatse ook een operatie kunnen bijwonen.

Het doel van de missie is dubbel: geld inzamelen en mensen bewust maken van het probleem: melaatsheid en tuberculose zijn de wereld nog niet uit, maar kunnen bestreden worden. Om die boodschap over te brengen wordt de hele school bij het project betrokken en reist ATV mee naar India. Het wordt ongetwijfeld een unieke ervaring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten