woensdag 29 maart 2017

Zesdes hervormen onderwijs

BRUSSEL - Eigen berichtgeving. Maandag 20 maart laatstleden streken ruim honderd laatstejaars uit het Koninklijk Atheneum in Mortsel neer in het Vlaamse Parlement. Ze werden opgewacht door voorzitter Jan Peumans, die met het thema van de dag met de nodige humor aansneed. 

Het gebeurt niet elke dag dat je het werk van je leerkrachten mag screenen. Het bashen bleef uit - kunnen we ons een mooier compliment wensen? De kern van het debat ging over de organisatie van de types en richtingen in het secundair. Daarvoor zaten de leerlingen in de voormiddagsessies samen per fractie met enkele bereidwillige politici die hen onderdompelden in de politieke realiteit. 

Na de middag volgde een verhit maar doordacht debat in het bekende halfrond. De woordvoerder van elke partij zette de standpunten uiteen, waarna de anderen mochten reageren. Het werd een levendige discussie, waarin het politieke spel niet geschuwd werd, maar er ook een heerlijk steekspel van meningen plaatsvond. 

Met een tevreden gevoel stapten we de trein op. De democratie is nog niet verloren. Daar zorgden organisator Henk Joppen, de enthousiaste leerlingen, de begeleidende leerkrachten, de aanwezige politici en de vriendelijke en behulpzame personeelsleden van het Vlaams Parlement voor. 

1 opmerking: