woensdag 4 oktober 2017

Startschot voor Discovery Travel: 5 en 6 toerisme in Lier

Ze stonden er al vroeg, de leerlingen van het zesde jaar die de uitstap naar Lier hadden georganiseerd. Hun reisorganisatie heeft de naam Discovery Travel gekregen. De verwachtingen waren hoog gespannen. Wat zou er vandaag zoal te ontdekken zijn?
In de voormiddag stonden de klassiekers op het programma: Begijnhof, Gevangenispoort en Zimmertoren. De leerlingen van het studentenbedrijf gidsten zelf de rest van hun klas en de vijfdejaars.
Vooral de wonderklok kreeg terecht de nodige aandacht. 
Na de middag stapten we de fiets of tandem op om de paardenmelkerij te bezoeken. De nieuwe eigenaars waren heel enthousiast. Ze lieten ons zien hoe het melken gebeurt en gaven ook de kans om paardenmelk te proeven. Helemaal anders dan verwacht, zo bleek. Zacht van smaak. Of het echt zo'n wondermiddel is als ze ons willen doen geloven, daar was niet iedereen van overtuigd. Twee paarden stonden klaar voor een ritje, wat voor velen het hoogtepunt van de dag werd. Sommigen konden herinneringen ophalen aan wanneer ze zelf paardrijlessen volgden, anderen hadden nog nooit op de rug van een paard gezeten.
Tot slot fietsten we over de vesten naar het einde van een fijne dag. Dat nog niet alles op wieltjes liep is niet meer dan normaal, maar iedereen had van de uitstap genoten en dat is al heel veel waard.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten