maandag 15 januari 2018

My sister Syria

Was het een 'Mission impossible'? De American Drama Group Europe bracht woensdag 10 januari het conflict in Syrië verrassend dichtbij. Ons leger zesdejaars, gewapend met weinig meer dan wat kennis van de actualiteit en hun bijna zes jaar ervaring in de taal van Shakespeare naam plaats achter de zandzakjes van de Arenberg voor anderhalf uur puik acteerwerk.

Met amper vijf acteurs slaagde het toneelgezelschap erin de toneelzaal achter zich te laten en ons mee te nemen van Londen over Turkije naar het Syrische slagveld-slash-politiek en militair kluwen. Hun ambitie: ons een genuanceerd beeld bieden van de onmogelijke situatie daar. 

Net dat laatste bleek een moeilijk punt: hoewel de acteerprestaties werden gesmaakt, kon de plot lang niet elke leerling bekoren. Door meerdere perspectieven te willen tonen had het verhaal aan spankracht verloren. Niettemin was het een boeiende voormiddag, met interessante knipogen naar onder meer Aylan, die jongen uit een van de bekendste vluchtelingenfoto's die aanspoelde aan de Turkse kust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten