dinsdag 18 augustus 2020

Een nieuw schooljaar

Een jaar geleden had wellicht niemand zich kunnen voorstellen dat er een instantie als de Nationale Veiligheidsraad zou moeten beslissen of en hoe het nieuwe schooljaar zou kunnen starten. Nu is de beslissing genomen en het startschot gegeven. Gejuich weerklonk, want iedereen zou 'normaal' kunnen starten. Een aangepaste 'code geel' moet ervoor zorgen dat toch zeker de eerste week alle leerlingen les kunnen volgen. Of dat de weken daarna ook allemaal even probleemloos zal kunnen, zal de toekomst moeten uitwijzen. 

Een zekere geruststelling is het wel, dat er na een tumultueus jaar een 'gewone', 'rustige' start komt. Of en hoe leerkrachten blijvend meer ict zullen implementeren in hun lessen, hoe ze ervoor zullen zorgen dat alle leerlingen kunnen geholpen worden, hoe de veronderstelde leerachterstand zal weggewerkt worden, mocht die er al zijn, dat worden enkele boeiende vragen de komende weken en maanden.

Mijn eerste voorbereidingen zijn intussen opgeslagen en bewaard, de boekenlijst geüpdatet. Nog een kleine twee weken en we vliegen er weer in. Op deze website hoort u af en toe hoe het lukt - of niet lukt. 

Fijne vakantieweken en alvast een aangename start gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten