vrijdag 10 februari 2012

Workshops poëzie stromen over van creativiteit

Dat poëzie niet wereldvreemd hoeft te zijn. Dat jonge mensen creatief met gedichten kunnen omgaan. Dat waren maar enkele doelen van het grote poëzieproject dat de voorbije weken werd georganiseerd tussen ondermeer het Atheneum van Mortsel, de Guido Gezelleschool en het Onze Lieve Vrouwecollege van Edegem.

Niet moeten
Ambitieus was het zeker. Zo vrij als poëzie zelf, zo werd het project aangepakt. Er werden bruggen gebouwd tussen basisschool en middenschool, tussen de verschillende graden van het secundair, tussen de verschillende onderwijsnetten... Het werd een project van ontmoetingen. Van elkaar terugzien ook, want leerlingen van het eerste mochten op bezoek in hun 'oude' school.

Creativiteit ten top
Ongelooflijk boeiend werd het om te zien hoe jongeren van elf, twaalf jaar een eigen inkleuring konden geven aan bestaande pareltjes van jongerenpoëzie of met bestaande gedichten een heel eigen tekst konden vormen. Iemand maakte van haar eigen tekst een kleurrijk beeldverhaal. Een ander groepje fotografeerde de klas van de meester van het derde om die een plaatsje te geven in hun fotostrip.

Minder?
Niet alles liep even vlot. Er waren soms enkele technische beperkingen en er was veel te weinig tijd voor al die grootse creatieve plannen. Gelukkig overheersen de positieve vibes en smaakten de gedichtenworkshops vooral naar meer meer meer...



Een leerling van OLVE schreef een verslagje op hun weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten