zaterdag 13 oktober 2012

Surrealistische dino's in Brussel

Je zou je kunnen afvragen wat het meest surrealistisch is: de werken van René Magritte, of het idee dat hier enkele millennia geleden ontzagwekkende kolossen rondliepen waarvan we nu enkel nog wat botten hebben. De leerlingen van het eerste jaar verkenden op 4 oktober beide werelden in Brussel. Dit is hun verhaal:


We zijn donderdag 4 oktober naar twee museums geweest in Brussel, het natuurhistorisch museum en het Magrittemuseum. Ondanks het mindere weer en de bus die te laat was, hebben we ons toch goed geamuseerd. 



In het dinomuseum hebben we wel 33 dinosaurussen gezien. We zagen ook een poot van een dinosauriër die wel zo hoog kon worden als 13 verdiepingen! De evolutie van de mens was ook heel interessant!


Het Magrittemuseum was wel boeiend, zeker met al die raadselachtige schilderijen. Magritte vind ik een heel goede kunstenaar. Enkele voorwerpen duiken elke keer opnieuw op in zijn werk: een tuba, paardenbelletjes... De gids was zeer vriendelijk en beantwoordde al je vragen. Het was vooral interessant dat we soms moesten gaan zitten om over het schilderij na te denken. 


Jonathan Opsomer, Zietse Boonen, Eline Noudts-Haemels, Luka Martin, Alizée De Lange, Bilal Ouass, Cesar Van den Broeck, Charlotte Van der Voort en Yara Bongers uit klas 130B.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten