zondag 21 oktober 2012

Wel in je vel, het parcours

Op dinsdag 9 oktober 2012 bezochten wij, de leerlingen van het tweede middelbaar van de Middenschool Mortsel, de ‘Wel-in-je-velcarrousel’ in het JOC-Centraal in Mortsel.



De ‘Wel-in-je-velcarrousel’ is een initiatief van de Mortselse jeugddienst om jongeren in contact te brengen met een aantal organisaties die te maken hebben met welzijn.



Ter plaatse kregen we een handig boekje dat ons langs de vijftien verschillende standjes van allerlei organisaties gidste. Zo konden we aan de hand van leuke opdrachtjes achtereenvolgens kennismaken met ABVV-jongeren, JAC- plus, Jeugd en seksualiteit, Vereniging Anorexia, Boulemia Nervosa, de Kinderrechtenwinkel, Child Focus, de Preventiedienst, Awel, Drive up safety, het Cultureel Centrum, de Sportdienst, de jeugddienst, JIP-Mortsel, het ACV, het OCMW en ‘Wel jong niet hetero’.



Aan ieder standje was een stempel te verdienen en zodra je acht stempels verzameld had, kon je een zak met gadgets ophalen. Daarin staken ook folders van de verschillende deelnemende organisaties.



Persoonlijk vind ik het boekje dat we in het begin hebben gekregen, het meest praktische. Daarin staan alle nuttige adressen en sites bij elkaar en dat is handig om later iets op te zoeken. Andere van de aanwezige diensten hoop ik nooit nodig te hebben, maar het is toch goed om te weten dat ze bestaan.


Tekst: Karolien Van Campenhout uit klas 240


Geen opmerkingen:

Een reactie posten