vrijdag 23 november 2012

6 humane wetenschappen in Gent


Vrijdag 9 november. Tweeëntwintig laatstejaars humane wetenschappen verzamelen aan station Mortsel Oude God. De trein heeft deze keer geen vertraging. 


Het eerste doel is het Guislain museum, nog steeds een instelling voor mensen met psychiatrische problemen, maar vandaag ook een museum waar je kan wandelen doorheen de geschiedenis van de psychiatrie en psychologie. Een verhaal over schedelboringen, over de opsluiting van psychiatrische patiënten in het Duivelsteen, maar ook over experimenten om ze te genezen.



Onze 6de humane wetenschappers zijn vooral gefascineerd door de dwangbuizen, de electroshocks en een ploeg van Canvas die hier een reportage maakt.





Na een heerlijke lunch in het centrum van Gent nemen we de tram naar het Citadelpark. Na een mooie wandeling komen we aan het SMAK, ons tweede doel. Dit jaar is er geen tijdelijke tentoonstelling, maar het museum toont zijn collectie. En die is zeer fraai: internationale kunstwerken van Gerhard Richter of Juan Munoz, maar ook Belgische grote namen zoals Panamarenko, Marcel Broodthaers, Jan Fabre, en Wim Delvoye. Onze leerlingen kijken, evalueren, beoordelen. 



Rond 16 u vertrekken we terug richting Mortsel. Het was een leerrijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten