dinsdag 29 januari 2013

"We love the Belgian weather!"

Met z'n vieren kwamen ze de mediatheek veroveren: drie Ieren en één Londense die sinds oktober enkele maanden door België touren en dicht op elkaars huid leven, een beetje als een creatieve familie. Anne, Enda, Mollie en Shane zijn het 'Team Black' van het EITC, een theatergezelschap dat zijn toneelstukken op school komt spelen.


In de voormiddag kwamen ze voor het vierde jaar met het stuk 'Panic in Trinity College'. Het decor werd opgezet, stoelen werden in rijen geplaatst. Zes leerlingen speelden hun rolletje mee en kwamen opwarmen en repeteren. Ze waren niet allemaal even tekstvast, maar het talent spatte er bij sommigen al van af! 


Met een luid belsignaal trapte het viertal af, om pas anderhalf uur later zachtjes neer te zetten. Onze vierdes waren stevig onder de indruk van de interactie en het enthousiasme. 


Er was nog wat tijd voor een vragenronde. We kwamen te weten dat de acteurs begin de twintig zijn en met deze ongeveer honderdste opvoering nog niet aan de helft van hun tournee waren! Gelukkig, zo vertelden ze, was elke nieuwe voorstelling weer een unieke belevenis.

Iemand vroeg wat ze van het Belgische weer vonden. Buiten regende het al de hele dag. Tot ieders verbazing waren de acteurs eensgezind lovend: veel beter dan in Ierland, waar het 'elke dag' regent!


In de namiddag was het de beurt aan de tweedejaars. De 'junior show' heette 'The Four Wishes' en ook daar mochten enkele leerlingen het podium op. Moedig, na amper anderhalf jaar les in een vreemde taal! 

Na afloop werd er -terecht- uitgebreid geapplaudisseerd. We kijken nu al uit naar de doortocht van het gezelschap volgend jaar!



P.S. Hou de weblog van het EITC in de gaten. Binnenkort verschijnt er een verslagje van hoe ze zelf hun optreden in het Atheneum van Mortsel hebben ervaren, met de nodige foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten