zaterdag 18 mei 2013

Texel woensdagavond, donderdag en vrijdag

Woensdagavond stond een wandeling op het programma van 21 tot 23 uur. Na een prachtige zonsondergang op het strand kregen we meer uitleg over de vleermuizen, vogels en sterren. 


Donderdag mochten we zelf de weg zoeken. Door middel van een zoektocht leerden we meer over de geschiedenis van Texel. Op de foto kan je zien hoe we het leger van Willem van Oranje imiteerden in fort De Schans.


In de namiddag voeren we met de garnaalkotter TX10 naar de Waddenzee. De netten haalden garnalen en vissen boven. Even later mochten we smullen van de gekookte garnalen. We brachten ook nog een kort bezoekje aan Oudeschild, het vissersdorp aan de haven. 




Later op de avond was het tijd voor een feestje! Gisteren waren we hiervoor zelf inkopen gaan doen met het geld van onze wafelverkoop. Beatbox, karaoke, dans en dj: dit waren de ingrediĆ«nten van een geslaagde avond. 


Vrijdag trokken we richting Den Burg. Dit is de hoofdplaats van Texel. Door middel van een zoektocht verkenden we dit stadje. Nadien gingen we op jacht naar souvenirs in de gezellige winkelstraten. Daarna gingen we met de fiets, overzetboot en bus richting Mortsel. Leerlingen en leerkrachten waren het er over eens: dit was echt een leuke werkweek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten