donderdag 16 oktober 2014

Zuiddag - door onze reporters ter plaatse

Zuiddag is een project door en voor jongeren waarbij leerlingen van verschillende scholen op donderdag 16 oktober 2014 ergens gaan werken en zo geld inzamelen voor een toneelproject voor kinderen in de Gazastrook.


Hier zie je Alana, één van de vele hardwerkende leerlingen. Zij ging bij haar vader in een vliegenramenbedrijf werken. Ze moest offertes versturen via mail of rondbrengen in de auto. 

Alana: “ Ik vind de Zuiddag heel leuk en leerzaam, enerzijds omdat het voor een goed doel is en anderzijds om eens een kijkje te nemen in de werksector.” 


Mona ging bij het OCMW Boechout werken bij haar mama. Ze was administratieve medewerker en koffiemeisje, dit was altijd haar droom geweest. Ze moest 
aan de balie ook mensen ontvangen die met hun problemen naar het OCMW komen. 

Mona : “Ik vind het een zeer leuke ervaring om het eens te proberen en ik zou het zeker nog eens doen.”

Imani ging werken bij de kruidenier Vleugels Voeding in Mortsel. Zij was rekkenvuller, kassierster en winkelbediende. Zelf vond ze het zeer leuk om eens een dagje mee te draaien. De onhandige Imani had soms moeite met het uitpakken van de deodorants, waarbij ze al eens op zichzelf spoot.




Furkan ging werken bij Turkse bakkerij STAR. Hij was zeer enthousiast om hier te komen werken, want hij is zelf van Turkse afkomst en hij was zeer vriendelijk tegen de klanten. 


Maxim werkte bij slagerij Finebek aan de Fruithoflaan. David en Vincent gingen kasten in elkaar zetten bij de vader van Vincent. De jongens waren hard aan het werk. Ze hadden al drie kasten in elkaar getimmerd. 




Dit artikel is gemaakt door Nick Nemsdael en Zoë Van der Linden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten