zaterdag 14 februari 2015

6 Humane bouwt ideale stad in 'democratie Europa'


Op dinsdag 10 februari trokken onze leerlingen van 6 humane naar Brussel voor een confrontatie met de politiek in Europa. Een bezoek aan het Europees Parlement werd echter in laatste instantie afgezegd. 


In ruil daarvoor kregen de leerlingen een educatief spel over de werking van een democratie. Ze maakten politieke partijen en kozen zelf gebouwen voor hun stad. Er kon onderhandeld worden tussen de verschillende politieke fracties, maar ze moesten wel keuzes maken. De begroting moest kloppen! Na een pauze in de Europese wijk trokken we naar het ‘Parlamentarium’. Een museum vlak naast het Europees Parlement waar het verhaal verteld wordt over het ontstaan en de ontwikkeling van de Europese Unie. Uniek fotomateriaal en veel technische snufjes om je als jongere in te leven in de werking van Europa. 


Voor mij bleef het wat te veel show en te weinig inhoud. Een kritisch verhaal over positieve en negatieve elementen aan de eenmaking in Europa ontbrak. Toch was de dag zeker geslaagd. Onze 6 humane wetenschappers zijn bekwaam om zich ten volle in te leven in de politiek en ook Europa is geen onbekende meer!


Tekst en foto's: Henk Joppen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten