zondag 1 februari 2015

Dagje Dordrecht: Van Hagel en Van Gogh

De uitdaging: een dagtrip naar Dordrecht van begin tot einde, van hoofdletter tot punt ineen zetten. De uitdager: de heer T. Vermeiren. Het uitvoerend team: iTravel, één van de studentenbedrijven van het zesde jaar toerisme.


Dordrecht zegt u? Het gezellige Nederlandse stadje heeft meer te bieden dan veel mensen denken. Behalve een rijke cultuur en geschiedenis, heeft het plaatsje ook oog voor de toekomst: duurzaamheid krijgt er een belangrijke plaats toegemeten. 



's Ochtends verkenden vier groepen van de derde graad toerisme het historisch centrum. Typisch zeventiende-eeuwse huisjes, poorten, de markt, het passeerde allemaal de revue. Dat we daarvoor enkele hagelbuien moesten trotseren, namen we dan maar voor lief.




Na de middag stapten we het Dordrechts museum binnen. Hoe ongeïnspireerd de naam, des te inventiever de schilderwerken (en de opstelling ervan) binnen de muren. Een beetje jammer alleen dat de suppoosten niet zo goed op de hoogte bleken van de collectie: er hangt wel degelijk een Van Gogh!








We praatten nog even na bij een drankje en voor we het goed en wel beseften zat het er alweer op. Dit smaakte naar meer, hier komen we nog eens terug...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten