dinsdag 1 maart 2016

Week van de vriendschap

Van 18 tot 21 januari vond in de eerste graad de week van de vriendschap plaats. Tijdens de middagpauze konden de leerlingen vrijblijvend deelnemen aan workshops die het samenhorigheidsgevoel moesten vergroten. 


Op maandag werden er vriendschapsbandjes gemaakt met loom-elastiekjes, scoobidoo en macramétouw. Leerlingen en leerkrachten leerden elkaar de technieken aan en hielpen waar nodig. Toen het weer tijd was om naar de les te gaan, konden heel wat leerlingen al pronken met hun prachtige, zelfgemaakte armbandjes.


Op dinsdag was het tijd voor wat vriendschappelijke competitie. De leerlingen speelden enkele reuzengezelschapsspelen. Wie was de beste in Jenga, vier op een rij, megatwister, domino, mikado of sjoelbakken? Er werd heel wat afgelachen en er heerste een gemoedelijke sfeer, ondanks het feit dat iedereen graag wou winnen. De olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’, primeerde.We eindigden de week van de vriendschap met een verrassingsactiviteit op donderdag. Het Gelijke Onderwijskansenteam dat deze week organiseerde, maakte veel reclame voor de laatste middagactiviteit.


Om één uur kwamen de eerste leerlingen voorzichtig kijken in de mediatheek wat er op het programma stond. Toen het duidelijk werd dat het om een fuif ging, verspreidde het ‘fuifnieuws’ zich als een lopend vuurtje. De dansvloer werd op een gegeven moment te klein, maar dat werd praktisch opgelost, waardoor iedereen terug voldoende ruimte had om 40 minuten uit de bol te gaan. 


De sfeer zat er goed in en de algemene conclusie luidde dan ook: meer van dat!Dit is hoe Mercedes en Phebe uit het tweede jaar de week van de vriendschap beleefden:
De vriendschapsweek was gewoonweg supertof! Die drie dagen waren er leuke dingen te doen, zoals mooie vriendschapsbandjes maken en gezellig spelletjes spelen, maar het beste event vond ik toch … de fuif!
Bij deze drie workshops kon je eens wat quality time met je vrienden doorbrengen tijdens de middag in plaats van de hele middag op je gsm te zitten tokkelen. Misschien ben je niet zo geïnteresseerd in bandjes maken of spelletjes spelen, maar als je wel een feestbeest bent, kon je zeker eens naar de fuif komen om je goed te amuseren. Daar kon je nog eens lekker gek doen en je helemaal laten gaan, samen met je vriendinnen.
Kortom, het was de moeite om mee te doen met de vriendschapsweek, want vriendschap is toch iets heel moois, als je het mij vraagt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten