dinsdag 16 februari 2016

Op bezoek

Het is natuurlijk altijd druk op een school, maar deze week loopt er toch nog net iets meer volk door de gangen van het Koninklijk Atheneum Mortsel. Al van voor de krokusvakantie komen er geregeld scholen uit de buurt op bezoek. Hun zesdejaars van de lagere school mogen hier proeven van het middelbaar. Zelfs wanneer ze hun keuze al zouden gemaakt hebben, is het toch fijn proeven van een eerste lesje Engels (bij ons al vanaf het eerste jaar) of Latijn. 

Ook stagiaires zijn volop aan het werk. Ze verfrissen het lesgebeuren met een andere stem, een ander gezicht, een andere aanpak. Als leerkracht bekijk je je eigen klas met andere ogen, je lesgeven met meer aandacht en ruimte voor zelfreflectie. Wanneer dan ook, zoals gisteren, een stagebegeleidster op bezoek komt, dan ontstaan boeiende vakdidactische discussies.

De leerlingen van zes toerisme zijn dan weer even van huis. Zij doorlopen de komende twee weken hun stageperiode in de toeristische sector en mogen dan helpen in een reisbureau of hotel in de buurt. Op die manier kunnen ze hun opgedane kennis en vaardigheden aftoetsen aan de realiteit. Voor velen is het een eye-opener die doorslaggevend kan zijn in hun studiekeuze. 

Terwijl het buiten stilaan winter wordt, komen inspirerende ontmoetingen de school binnengestapt. 

De leerlingen van zes toerisme wensen we een boeiende stage, de stagiaires een succesvol leerproces en de leerlingen van de vele lagere scholen die op bezoek komen: geniet van jullie eerste kennismaking met het KAM!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten