donderdag 28 april 2016

Gwp2: een verslag in 5 etappes

De geïntegreerde werkperiode zit erop. Vorige week ging zowat de hele school op uitstap. De tweedejaars stuurden hun verslag met foto's door van een gezellige en geslaagde week Zeeland. We laten u mee genieten in vijf etappes, een voor elke dag.


Eerste etappe:
Na een vlotte busrit kwamen de tweedejaars kort voor de middag aan in Bruinisse (provincie Zeeland) in De Stoofpolder, onze verblijfplaats voor deze week. We verorberden ons lunchpakket en verdeelden ons in drie groepen die elk één activiteit deden. Op het programma stonden een fietsspeurtocht, een bezoek aan Brusea en/of een bezoek aan het Watersnoodmuseum.

In de fietsspeurtocht werden de oriëntatiecapaciteiten van de leerlingen getest. Bij de ene groep verliep de tocht iets vlotter dan bij de andere, maar iedereen vond de weg naar het domein. In de musea volgden de leerlingen een interessante en interactieve rondleiding. 's Avonds was het tijd voor een toffe quiz die op voorhand werd opgesteld door een groepje leerlingen. De quizmakers verdienen een dikke pluim, want het werd een leuke avond met een spannende nek-aan-nekrace om de eerste plaats. Tweede etappe:
Dinsdag werd het een sportieve dag in Zeeland. We gingen te voet naar Aqua Delta om er te zwemmen, bowlen, minigolfen en zeskampen. De strikes, maar ook de 'gutter'-meldingen vlogen ons om de oren tijdens het bowlen en bij het minigolfen vlogen de balletjes ons soms letterlijk om de oren. De waterglijbaan werd uitgebreid getest en niet alleen in het zwembad werd je nat, ook tijdens de zeskamp had je het risico om met een nat pak huiswaarts te keren.

Na al dat sporten ging de spaghetti 's avonds vlot naar binnen. Voldaan kwamen we na het avondmaal samen om eindelijk te horen wie de quiz had gewonnen. Het was fijn dat niet enkel de winnaars in de prijzen vielen: de groep met de leukste groepsnaam, de groep die dertiende eindigde en de groep die als vierde eindigde, kregen ook een prijs. De leerkrachten eindigden op de tweede plaats en werden beloond met minibekers, medailles en een partypakket. Het groepje van Luca, Fien, Bengt, Christoph, Maarten, Sam (VdV), Emma en Silke mocht zichzelf tot winnaar kronen.

Na de prijsuitreiking van de quiz, was het tijd voor de filmavond. De film werd democratisch gekozen en de meeste leerlingen gaven de voorkeur aan de film 'Pixels'. Bergen pixels, een beetje spanning, een vleugje humor en een snuifje romantiek: de perfecte afsluiter van de dag.


Derde etappe:
Vandaag stond het vervolg van dag 1 op het programma. We verdeelden de groepen terug in drie en bezochten de twee dingen die we maandag nog niet deden (Brusea, fietsspeurtocht en/of Watersnoodmuseum).

In Brusea maakten we kennis met de lokale specialiteit: bolussen. We staken ook zelf de handen uit de mouwen en kneedden het bolusdeeg en rolden het tot de perfecte bolussen. Bakken gaat onze leerlingen goed af en het resultaat mocht er zijn. We smulden na een boeiende rondleiding in Brusea van heerlijke zelfgemaakte warme bolussen.
In het Watersnoodmuseum werd het duidelijk welke strijd Nederland voert tegen overstromingen. We leerden er meer over de grote ramp van 1953 en leerden heel wat feiten aan de hand van een zoektocht doorheen het museum.

Het fietsen tegen de wind in was vermoeiend, maar iedereen bereikte zijn bestemming en 's avonds werden we beloond met frietjes :-)
Na het avondmaal was het tijd voor een groot avondspel. In vijf ploegen namen de leerlingen het op tegen de leerkrachten. Toen het te donker werd om verder te spelen, keerden we terug naar de Stoofpolder, waar er heerlijke warme chocolademelk op ons wachtte.


Vierde etappe:
Time flies when you are having fun ... Het is onze voorlaatste dag in Bruinisse. Vanochtend mochten we iets langer slapen. Na het ontbijt trokken we naar Neeltje Jans. We startten ons bezoek met een film over de bouw van de watergetijdekering gevolgd door een bezoek aan die watergetijdekering  onder de begeleiding van een gids. We waren onder de indruk van dit knap staaltje denk- en bouwkunst.

Na het middagmaal gingen we de Oosterschelde op met een boot. We hoopten er zeehonden en bruinvissen te zien, maar helaas konden we er geen spotten. Terug aan wal kregen we wat vrije tijd om het park te bezoeken. Een orkaanmachine, een 3D-simulator, een waterglijbaan, een aquarium met haaien ... Er was tijd te kort om alles gezien en gedaan te hebben.

Bij thuiskomst gingen de leerkrachten aan de slag om ons avondmaal te bereiden: barbecue! We genoten in de zon, op het grasveld van ons "laatste avondmaal" hier.

Als klap op de vuurpijl was er de bonte avond. Iedereen verscheen fris gewassen in feestkledij om zich eens volledig te laten gaan... Er werd gedanst dat de stukken er van vlogen en de ambiance was dik oké. Om half twaalf gingen de lichten aan en was het bedtijd: morgen volgt immers nog een fietsdag!Vijfde etappe:
De laatste dag van onze GWP. De valiezen worden nog voor het ontbijt verzameld. We ontbijten en maken ons lunchpakket om daarna meteen op de fiets te springen richting Zierikzee.

Een vlotte rit later, komen we aan in het centrum van de stad. We doen een zoektocht en hebben daarna wat vrije tijd. De zoektochten verlopen vlot en de vrije tijd komt goed van pas voor het eten van een ijsje of het kopen van souvenirs voor het thuisfront.

Om kwart voor twee verzamelen we voor de terugrit. Onderweg, vlak voor de Stoofpolder, worden we door de leerkrachten nog getrakteerd op een ijsje. Na die deugddoende beloning rest ons enkel nog de busrit naar Mortsel. Die verloopt vlot zonder file en dan kunnen we de mama's en papa's weer in de armen sluiten.
P.S. Voor wie wil nagenieten: alle foto's verschijnen binnenkort op Smartschool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten