woensdag 4 mei 2016

De Voices van het KAM: Jens en Olivia samen op het podium

"Het komt helemaal goed", vertrouwde Jens me toe. Een microfoon extra, wat kabels om alles efficiënt aan te sluiten, het mini-optreden kon zo meteen. Een leerkracht en een leerlinge van dezelfde school samen in The Voice, beiden in 'Team Bent', beiden nu vrijdag in de live shows, dat is bijna smeken om een performance op school.

 

Al om één uur stond er een kring kijklustigen rond het podium waar Jens met de mensen van de tv-zender en met een paar collega's de bedrading in orde bracht. Gsm's in de aanslag, flyers van Olivia in de andere hand, de tienerjongens en -meisjes zouden geen milliseconde van het gebeuren missen. Olivia geniet van de aandacht, maar blijft er rustig onder. Tussen de leerlingen staan ook enkele klasgenoten enthousiast te supporteren. Na afloopt neemt ze even de tijd om te signeren. Het duurt even voor de opnames echt kunnen starten, maar rond halftwee is het eindelijk zover. Jens kondigt aan dat ze hun nummer een viertal keer zullen brengen. Zo krijgen de camera's de kans om het event vanuit alle hoeken en kanten te belichten. 'Fix you' van Coldplay klinkt teder en kwetsbaar, maar toch ook krachtig uit beide kelen. Beide stemmen draaien rond elkaar, af en toe lijken ze ook te raken. De speelplaats is intussen al heel wat voller: heel wat kinderen van de lagere school zijn erbij komen staan en ook heel wat leerkrachten willen iets van het spektakel zien.


Het voelt een beetje vreemd om ook bij de vierde uitvoering te doen alsof je het voor het eerst hoort, maar iedereen blijft er heerlijk relaxt onder. Het applaus is niet minder warm. Vrijdagavond gaat een delegatie van de school ter plaatse om beide kandidaten te steunen, maar nog veel meer mensen zullen hen thuis voor de tv succes wensen of sms'en... Dat het spannend wordt is een understatement!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten