vrijdag 6 mei 2016

Gwp1: Kinrooi

Een week naar Kinrooi op geïntegreerde werkperiode met de eerstejaartjes!

Met twaalf leerkrachten trokken we erop uit. De gwp werd georganiseerd door mevrouw Vervloet en mevrouw de Leenheer. Zij gingen ervoor zorgen dat het een topweek werd.

Maandag 18/04:  Vandaag was het zover: we gingen op gwp. Iedereen stond om 9u paraat op de speelplaats afscheid te nemen van hun ouders. Als we op de bus zaten en we gingen vertrekken zwaaiden alle ouders de kinderen op bussen uit. De rit duurde twee uur. De meeste kinderen waren vrolijk mee aan het zingen met de liedjes in de bus , andere waren aan het praten. Eindelijk waren we aangekomen. Eerst mochten we onze lunch opeten. Terwijl de jongens hun kamers te zien kregen, moesten de meisjes een lesje volgen en daarna omgekeerd. Als de kamers helemaal klaar waren, gingen we met een zoektocht in groepen het domein verkennen. 


Dinsdag 19/04:Vandaag gingen we naar De Warre; andere groepen gingen naar Thorn of Maaseik. Eerst moesten we 16km fietsen met de fietsen die we gehuurd hadden. Toen we aangekomen waren kregen we even pauze. Daarna kregen we uitleg hoe we veilig de klimparcours gingen doen. Om 13u gingen we de deathrides doen; ook daar kregen we eerst een uitleg. Als iedereen geweest was mochten we de lunch op eten. Daarna volgde de apenzoektocht. We moesten opdrachten uitvoeren en daardoor vonden we de apen. 


Woensdag 20/04: Dit keer gingen we de stad Maaseik bezoeken andere groepen gingen naar De Warre of Thorn. In Maaseik gingen we in  groepjes van 3 of 4 een zoektocht doen als die klaar was mochten we vrij rondlopen tot 12u. Dan moesten we verzamelen en gingen we naar een Molen. Daar mochten we eerst onze lunch op eten en kregen daarna een uitleg en rondleiding van iemand die daar al meer dan 60 jaar molenaar was. Als de rondleiding klaar was wandelden we terug naar het verblijf. 

Donderdag 21/04: De voorlaatste dag gingen we naar Thorn andere groepen gingen naar Maaseik of De Warre. Vandaag gingen we ook met de gehuurde fietsen. Het was een lange tocht maar we maakten wel een pauze aan een ijssalon waar de kinderen een ijsje mochten kopen als ze dat wilden. Toen we aankwamen moesten we groepjes maken van 2 of 3 en gingen we op zoektocht. Na het avondeten ging iedereen zich klaar maken voor de bonte avond. Dat was heel leuk: ze speelden goede muziek en Caro heeft het liedje 'Billionaire' gezongen. Om 23u moest iedereen naar de kamers en om 23u30 ging het licht uit.


Vrijdag 22/04: De laatste dag gingen we eerst de kamers helemaal opruimen en onze koffers naar de verzamelplek brengen. Na het ontbijt gingen we dan in onze groepen nog wat spelletjes spelen. Dan moesten we op de bus stappen en was iedereen een beetje moe. Toen we aankwamen was iedereen heel blij zijn ouders te zien en gingen we rustig naar huis. 

Kort samengevat: het was een leuke, leerrijke en avontuurlijke week!

                                                                                                                                                     Tekst: Caro Abutoh 132a

Geen opmerkingen:

Een reactie posten