vrijdag 24 december 2010

School's Out - Music for Life

Maar liefst 106 stemmers op deze blog kozen het verzoeknummer van het KAM!

Sinds vorige zaterdag prijkt het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen. Sam, Thomas en Sofie presenteerden er één week lang 'Music for Life', een grootscheepse benefietactie voor aidsweeskinderen, georganiseerd door Studio Brussel, het Rode Kruis en tal van andere organisaties. 


Heel wat leerlingen gingen al de sfeer opsnuiven, maar onze school wou meer doen dan alleen genieten. Bij de klassenraden en tijdens het oudercontact zamelden we geld in waarmee een verzoeknummer zou worden aangevraagd ten voordele van de actie.

Welk nummer? Iemand liet "I gotta feeling" vallen, iemand anders "School's out". De keuze werd nog uitgebreid met ondermeer "We come 1", "Friday I'm in love" en "Boy from school", maar de toon was duidelijk al gezet. Was het woensdagavond nog koffiedik kijken welk nummer het kon halen, dan tekende zich tegen donderdagmiddag een duidelijke trend af. Alice Coopers "School's out" had een stevige voorsprong genomen, onder impuls van enkele leerlingen en oudleerlingen. "I gotta feeling" van Black Eyed Peas probeerde een stevige inhaalbeweging en het werd een nek-aan-nekrace, maar het hiphopviertal moest de duimen leggen voor de oude rockers.


Vanmorgen werd dan het volledige bijeen gespaarde bedrag van 459 euro overgemaakt aan het Rode Kruis. Hopelijk kunnen er heel wat weeskinderen mee geholpen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten