dinsdag 28 december 2010

Studentenbedrijf tekent schoolstrip

"De eerste twee bladzijden zijn klaar!" kondigde Jonathan trots aan. Ze vormen het begin van een verhaal waaraan de hele school schreef. Verrassend genoeg weet nog niemand echt hoe het verhaal eruit zal zien...

De economiestudenten van het zesde jaar zetten zelf een project op poten. Voor Eva, Jonathan, Filip, Lynn en Svevo werd dat het maken van een stripverhaal. Niet zomaar een dagbladstrook, maar een doorgeefverhaal met een solide scenario waaraan de hele school meewerkte. Ulrike en Pieter zijn de tekenaars van dienst.

Doordacht is wel het minste wat je van het project kunt zeggen. Zesdejaars zetten de creatieve bakens uit en gaven de coördinaten door aan de verbeeldingskrachtige leerlingen uit één en twee. Daarna marcheerde het stripscript door de tweede graad, waar vooral de leerlingen van vier de gaten in het scenario wisten dicht te rijden. Vijfdejaars kregen de eer het verhaal af te werken. Ook de denktank van het groepje creatief schrijven probeerde de resterende leemtes op te vullen en een naam te verzinnen voor de twee hoofdpersonages.

De hele school mag dan het verhaal hebben zien voorbijrijden, toch is maar een handjevol op de hoogte van het uiteindelijke scenario. Eva: "Elk jaar werkt in groepjes aan de uitwerking ervan, maar niet alle ideeën van alle groepen worden gekozen." Zo blijft het voor iedereen toch nog een beetje verrassend.

Nu zit het stripverhaal in de tekenfase. Het goede nieuws dat de eerste twee bladzijden klaar zijn komt niets te vroeg, want de aangekondigde publicatiedatum (januari!) komt er heel snel aan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten