dinsdag 13 maart 2012

Face(book) your fear: Mara op BBC Speaking Awards

Voor velen zou het een regelrechte nachtmerrie zijn: een spreekwedstrijd waarbij je in een vreemde taal, in een vreemde zaal, voor een totaal onbekende groep mensen een speech komt brengen over een van de zes keuzeonderwerpen. Niet voor Mara De Richter, die zelf voor de beproeving koos en ook alvast glansrijk door de eerste ronde walste met een originele kijk op sociaal netwerk facebook.


De BBC Speaking Awards worden voor de vijfde keer in ons land gehouden en dat was te merken aan de talrijke opkomst zaterdag. Acht "heats" van gemiddeld elf studenten die om de beurten hun betoog kwamen houden... en dan hebben we het nog niet gehad over de voorbije zaterdagen.


Het had een beetje weg van The Voice of Idool of hoe al die wedstrijdprogramma's mogen heten. Een strenge maar rechtvaardige jury, een 'chair' die alles wat relativeert en in het juiste perspectief plaatst, de deelnemers die stijf staan van de adrenaline...


Het vele wachten deed de stress bij Mara allerminst afnemen. Pas rond kwart over vijf klonk het verlossende "uit het Koninklijk Atheneum Mortsel". 


Door de preliminary rounds geraken? Check!
Duimen jullie mee voor de quarter finals deze zaterdag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten